Jakou Wok pánev?

Víte co je WOK pánev? Pokud si představíte hlubokou oblou pánev plnou páry a zeleniny, máte pravdu. Pokud si představíte hlubokou pánev, ve které se smaží řízek či vaří guláš, máte rovněž pravdu. V současné době se totiž na WOKu dá uvařit téměř cokoliv a díky tomu se stává stále oblíbenější.

 Hlavním účelem WOK pánve je vaření v páře, což ocení především příznivci zdravého vaření. A aby bylo vaření opravdu zdravé, je třeba vybrat wok ze správného materiálu. Kvalitní wok pánev musí být z oceli nebo z litiny a to z přírodní.

Vlastnosti wok pánve

Zdravotní nezávadnost

Zcela zdravotní nezávadnost může nabídnou pouze WOK pánev z přírodní litiny. Proč? Protože při výrobě není použita žádná chemie. A kde není chemie, nejsou ani škodlivé látky. Při zvýšené teplotě nebo při poškození povrchu pánve se tedy do jídla neuvolní žádné nebezpečné látky pro tělo.

O ostatních materiálech se to bohužel říci nedá. Při výběru je tedy vhodné vybrat osvědčeného výrobce.

Nepřilnavý povrch

Co se týká nepřilnavého povrchu, ten je většinou u všech typů pánví tvořen ochrannými látkami proti ohni, jde tedy o chemickou úpravu. Kovové náčiní je zcela zakázáno. Výjimka je opět pánev z přírodní litiny, která žádnou chemii neobsahuje a i při poškrábání neztrácí své vlastnosti.

Dlouhá životnost

WOK je běh na dlouhou trať. Jakmile ho máte, budete ho používat každý týden. Nemá cenu kupovat podřadné nádobí, které vydrží pouze rok či dva. Lepší je investovat a zakoupit nádobí se životností minimálně 10 let. Takovou životnost nabízí především titan a přírodní litina.

Přeji šťastnou ruku při výběru :)

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: