Zorbing

Chcete se stát zorbonautem?  Že netušíte, kdo to je? Nemá to nic společného s astronautem. Zorbonaut je člověk, který se účastní zorbingu. Zorbing patří již několik let mezi oblíbené adrenalinové zážitky. Stále nemáte tušení, o co jde?  Zorbing je vlastně takové kutálení. A velmi veselé! Nebudete se kutálet po zemi, válení sudů není Zorbing.

Zorbing – jak to funguje

Zorbing nebo také shpereing či zorbování je kutálení ze svahu ve speciální PVC kouli. Jde vlastně o nafouknutou dvouvrstevnou kouli, jedna vnitřní a vnější vrstva. Obě jsou tak spojené několika desítkami lanek v důmyslné konstrukci. Do koule se vleze malým vstupním otvorem. Uvnitř je poutací pás, ke kterému je zorbonaut připoután a úchyty na držení. Některé zorby jsou pro jednu osobu a některé i pro dvě osoby, takže si zorbing můžete užít s kamarádem či partnerem. Zorbingová koule sama o sobě váží 60 – 90kg. Pasážér na zorbing by pak neměl mít víc jak 105Kg. Kutálí se ze svahu, který má cca 20˚ a je dlouhý 200 metrů. Dojezd je samovolný do mírného protisvahu. Zorbing je provozován na stálém přímo upraveném a přizpůsobeném areálu pod dozorem provozovatele Zorbingu.

Koule na zorbing

Zorbingové koule jsou v dnešní době vyráběny i pro jiné povrchy než jen trávnatý. Zorbing se může se jezdit i na sněhu či ve vodě. Každá taková koule je ale vyráběna speciálně pro daný prostředí, kde se bude zorbing provozovat. Není tedy možné se svést zorbingovou koulí určenou pro vodu po sněhu. Každý zorb má pro tyto podmínky jiné parametry a podmínky pro použití.

Zorbing mohou vyzkoušet všichni, pokud je zorbonaut mladší 18 let je zapotřebí souhlasu zákonných zástupců. Minimální výška účastníka na zorbing je, pro bezpečné zajištění uvnitř zorbu,  140cm. Zorbing se nedoporučuje lidem s poruchami oběhového systému, těhotným ženám a lidem s epilepsií. Pokud si nejste jistí, zda můžete na zorbing jít, zeptejte se přímo svého lékaře.

Zorbing patří mezí mírně extrémní adrenalinové dárky, při kterých se pobavíte a zažijete spousty legrace. Není nic lepšího než darovat vtipný, vykutálený zážitek.

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní
půjčky

Oddlužení

Půjčky bez potvrzení příjmu

Půjčky

Půjčky na směnku

Nebankovní
úvěry

Půjčky
ihned

Úvěry
a půjčky

Bankovní
půjčky

Půjčky online

Rychlé
půjčky

Překlenovací úvěry

Úvěry
bez prokazování příjmů

Půjčky pro nezaměstnané

Hotovostní
půjčky

Půjčky
bez ručitele

Soukromé půjčky

Půjčky
do 24 hodin

Půjčky bez prokazování příjmu

Draft finanční půjčky

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní půjčky bez registru

Hypotéky a úvěry

Půjčky bez
poplatku

Inzerce Půjčky, úvěry, oddlužení

Půjčky od soukromých osob

Půjčky
na ruku

Půjčka bez doložení příjmu

Půjčka na
směnku ihned

Půjčka pro
studenty

Půjčka
bez registru a poplatku

Půjčka na auto

Půjčka na bydlení

Půjčka
pro každého

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: