Úhlové brusky

Úhlová bruska je mnohostranně použitelné nářadí určené pro dělení, zkracování, broušení nebo leštění různých druhů materiálů. K této práci využívají obvodovou rychlost kotoučů, které rozdělujeme na řezné a brusné.

K tomu, aby mohla být úhlová bruska použita na různé druhy materiálů, stačí jednoduchým způsobem vyměnit kotouč, který je pro daný materiál a práci určený.

Brusné a řezné kotouče zařazujeme jako příslušenství úhlových brusek. Právě díky široké škále tohoto příslušenství se s úhlových brusek stává multifunkční nářadí pro téměř každý materiál.

Úhlové brusky se rozdělují podle max. možného průměru použití, řezných a brusných kotoučů. Máme tedy brusky 115 mm, 125 mm, 180 mm, 200 mm a 230 mm.

Úhlové brusky menších průměrů, 115 a 125 mm, jsou tvarově menší a váhově lehčí. Využívají se proto na provádění menších řezů, ale hlavně k broušení a leštění různých druhů materiálů.

Úhlové brusky větších průměrů, 180, 200 a 230 mm, jsou už tvarově větší, proto jsou i váhově těžší. Právě proto jsou tyto brusky určeny pro těžší práci a pro řezání větších materiálů.

Pokud právě stojíte před výběrem úhlové brusky, je velice důležité si uvědomit, k jakému účelu ji budete nejvíce využívat. Podle toho potom zvolit její velikost. Doporučujeme, se také zaměřit na materiál, z kterého je vyrobena převodovka úhlové brusky. Preferujeme kovové převody a kovové tělo převodovky.

SMnářadí
Zakřany 226
664 84 Zastávka
Česká republika

Kontakt:
Tel: +420 777 202 512
Email:info@smnaradi.cz

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: